Tekenen van schade aan het dak, zoals lekken en natte plekken, zijn meestal vrij duidelijk en gemakkelijk te herkennen. Maar hoe zit het met de minder voor de hand liggende tekens? Deze zijn vaak subtieler en vereisen mogelijk een gespecialiseerd oog om te vinden. Het is echter mogelijk dat u enkele van deze tekens opmerkt als u weet waar u naar op zoek bent en waar u ze kunt vinden.

Hier zijn 5 van enkele van de minst voor de hand liggende tekenen van schade op uw dak:

1. Dieren rennen rond op uw dak

kunt vinden

Als het gaat om borden die wijzen op schade aan het dak, lijken dieren op je dak misschien het meest stom. Het is echter een echt probleem dat zo snel mogelijk aandacht vereist. Wilde dieren vinden vaak gemakkelijk te verbergen gebroken delen op uw dak. Een steeds groeiend aantal wilde dieren dat op uw dak ritselt, kan wijzen op een grote open ruimte waar dieren kunnen binnendringen.

2. Fluitende geluiden in uw huis

Is er een mysterieuze luchtstroom of fluitende geluiden in uw huis? Er is een kans dat dit tekenen zijn van schade aan het dak. Kleine, maar hardnekkige dakbeschadiging kan een luchtstroom veroorzaken die moeilijk is vast te stellen zonder uw huis zorgvuldig te inspecteren. Dit feit geldt vooral als uw huis volledig is afgedicht en toch een vreemd luchtstroomgeluid heeft.

3. Zwarte vlekken op het dak

De meeste huiseigenaren negeren waarschijnlijk tekenen van schade aan het dak zoals zwarte vlekken. Hoewel het een veel voorkomend probleem lijkt, kunnen zwarte vlekken een gevaarlijk probleem zijn dat meteen professionele reparatie van het dak vereist. Als u zwarte vlekken op uw dak verwaarloost of negeert, wordt dit voor steeds verder verslechterende problemen, zoals uitzetmallen en grotere lekken.

gemakkelijk te herkennen

4. Knikkende gordelroos

Ontbrekende dakspanen zijn erg gemakkelijk op een dak te vinden, maar het kan moeilijker zijn gordelroos te identificeren. Hoewel ze meestal gemakkelijker te herkennen zijn dan andere soorten schade op deze lijst, kun je ze alleen opmerken als je fysiek op het dak bent. Dientengevolge gaan tekenen van dakschade als deze vaak over het hoofd. Zorg ervoor dat je minstens één keer per jaar je dak inspecteert om dit gevaar te voorkomen, nog beter als je een professionele mening kunt krijgen.

5. Nagels aan de rand van uw huis

Een ander vreemd teken dat uw dak schade heeft, is nagels langs de rand van uw huis. Hoe geeft dit in hemelsnaam schade aan de dakbedekking aan? Denk aan wat er gebeurt als spijkers uit je dak komen en uiteindelijk worden verplaatst. Deze nagels moeten ergens heen gaan. Dientengevolge zullen ze waarschijnlijk van uw dak rollen en eindigen in de dakgoten of langs de zijkant van uw huis.

Inmiddels moet het duidelijk zijn dat tekenen van beschadiging van het dak niet altijd onmiddellijk duidelijk zijn of met het blote oog zichtbaar zijn. Daarom is het een goed idee om een ​​professionele dakdekker in te huren. Ze kunnen doen wat nodig is om dakbedekkingsproblemen te beoordelen, reparaties te herstellen en u het soort deskundige dakbedekking bieden dat u nodig heeft om uw dak er jarenlang fantastisch uit te laten zien.