Denk aan een dakvervanging, maar weet u niet welk type dak u moet kiezen? We gaan de vele voordelen en nadelen van metalen dakbedekking bekijken; beoordelen welke factoren u moet overwegen en leren of metalen dakbedekking geschikt voor u is. Gezien de kosten van dakvervanging voor veel mensen onbetaalbaar kunnen zijn, is het belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een dak kiest. Bij IronHead Roofing houden we onze klanten volledig op de hoogte van de voor- en nadelen van elk type dakbedekking, waarbij ze aanbevelen welk dak voor hen het beste werkt. Als u vragen heeft over andere soorten dakbedekking, moet u ons online formulier vandaag invullen. een lid van ons dakwerkteam zal zeer binnenkort contact opnemen.

Laten we ons in de tussentijd echter concentreren op de verschillende voor- en nadelen van metalen dakbedekking.

Voordelen van metalen dakbedekking

veelzijdigheid

Een van de grote voordelen van metalen dakbedekking is de veelzijdigheid en diversiteit die het de huiseigenaar biedt. Je mag kiezen tussen:

Het type metaal dat u wenst – inclusief zink, koper en staal
Dit betekent dat u uw dak naar eigen inzicht kunt aanpassen – binnen een budget dat u aan kunt passen, terwijl u de ideale look voor uw huis krijgt.

Ten tweede is een metalen dak een duurzamer dak. Metalen dakbedekking gaat tot drie keer (soms zelfs langer) mee dan de gemiddelde houdbaarheid in vergelijking met asfalt dakbedekking. Asfaltdaken kunnen tot 20 jaar meegaan. Afhankelijk van het gekozen type metaal, kunnen metalen daken tot 60 jaar meegaan (soms langer). Huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzaam dak voor de lange termijn kunnen dat vinden in metalen dakbedekking.
Metalen dakbedekking is ook energiezuinig. Afhankelijk van het gekozen metaal, kan het zonnestralen heel gemakkelijk reflecteren.

Nadelen van metalen dakbedekking

Maar metalen dakbedekking heeft een ongelooflijke reeks voordelen; het komt ook met nadelen.
Metalen dakbedekking is bijvoorbeeld een relatief duur daktype. Het meest voorkomende en meest populaire type dak, asfalt dakbedekking, is aanzienlijk goedkoper. Zoals we hebben besproken, heeft metalen dakbedekking echter vele voordelen die een asfalt dakbedekking eenvoudigweg niet heeft. De initiële meerkosten met metalen dakbedekking betalen zichzelf op lange termijn terug. Bij meer regelmatige dakvervangingen die nodig zijn voor asfaltdaken, moet metalen dakbedekking worden beschouwd als een langetermijninvestering.

Er zijn vijf factoren die van invloed zijn op het dak:

 
• Plaatselijk klimaat – weersystemen, regen en wind
• Omgevingsfactoren – dit omvat ook natuurgevaren
• Bouwontwerp – hoe het ontwerp bevorderlijk is voor potentiële gevaren of niet. Bijvoorbeeld: een gebouw dat is ontworpen in commerciële of industriële zones, heeft meer kans op chemische, uitlaat- en residugevaren – waardoor de levensduur van het dak afneemt
• Materiaal – welk materiaaltype wordt gekozen om het dak te bedekken – variërend van asfalt, metaal, leisteen, tegels / beton, houtshake en schuim, onder andere
• Implementatie – hoe professioneel het dak is geïnstalleerd

Laatste gedachten

Kortom, de voordelen van metalen dakbedekking zijn:
• Dat het een veelzijdig type dak is met een breed scala aan metalen opties
• Dat het zeer duurzaam is
• Dat het energiezuinig is

De nadelen van metalen dakbedekking zijn:
• Relatief duur in vergelijking met meer gebruikelijke dakbedekkingen, zoals asfalt dakbedekking. Asfalt dakbedekking is echter niet veelzijdig, niet duurzaam en niet energie-efficiënt.